Amazon SPN Ukprefulfillment

 

Amazon SPN Ukprefulfillment

27/01/2022

Amazon SPN Nedir?

Amazon Service Provider Network (SPN) Amazon tarafından geliştirilen, satıcılarının işlerini hızlandırabilmek ve kolaylaştırabilmek adına güvenilir üçüncü taraf hizmet sağlayıcısı belirledikleri bir servis ağıdır.

Ukprefulfillment bu ağın bir parçasıdır. Amazon’un Resmi Servis Sağlayıcısı (Amazon SPN) olarak uzman olduğumuz alanlarda Amazon üzerinden satış yapan her işletmeye hizmet veriyoruz! Ne gibi hizmetler veriyoruz ? 

1- Depolama

2- Amazon FBA’ye Ürün Hazırlama

3-Amazon FBM Sipariş Hazırlama

4- Sipariş Kargolama

5- Stok Yönetimi

6- Pazaryerleri Entegrasyon

E-ticaret sistemi günümüz dünyasında çok çeşitli sektörleri bir araya getirmiş ve oldukça geniş bir bağlantı sistemi oluşturmuştur. İnternetin gelişmesi ile birlikte geleneksel ticaretin yerini e-ticaret sistemi almıştır. Özellikle pandemi döneminin başlaması neredeyse son yüzyılda ticaretin farklı bir şekilde gelişmesine zemin hazırlamıştır. Pandemi’nin başlaması ve ilerleyen süreçte hayatında hiç internet üzerinden alışveriş yapmamış kişiler bile alışveriş yapmaya başlamıştır. Her ne kadar bu süreç bir tercih gibi görünse de zorunluluk olmuştur. Kısıtlı imkânlar içinde yaşayan insanlar sadece giyim ve kozmetik değil temel ihtiyaçlarını bile internet üzerinden karşılar hâle gelmiştir.
Böyle bir sistemin oluşması birçok yerel, bölgesel ve ulusal işletmenin de e-ticaret sistemine entegre olmasına sebep olmuştur. Hepsi bu sisteme dahil olmaya yanaşmasa da bir çoğu dahil olmak durumunda kalmıştır. Geleneksel ticaret sistemi ile çalışmasını sürdüren birçok yerel veya ulusal  çaptaki işletme e-ticaret sistemi ile gelirlerini arttırmış ve dünyanın bu yöne evrildiğini mecburi bir sebeple de olsa görmüştür. Bu süreçte anlaşılan kavramlardan birisi de internet üzerinden her şeyin satılabileceğine olan inancın daha da artması olmuştur. Bundan çok da uzun olmayan bir sürede genellikle giyim, kozmetik, küçük ev aletleri tarzında satış yapan firmalar artık aklınıza gelebilecek her türlü ürünü satmaya başlamıştır. İnternet dünyasında insanların kullanıcı deneyimlerine göre alışveriş  yapması ve fiziksel mağazaya gitmeye vakitlerinin olmaması satışları daha da arttırmıştır.
E-ticaret sistemine ilginin bu kadar fazla olması ve 2021 yılında dünya genelindeki pazar hacminin  4,5 trilyon dolar olması işletmelerin belli düzenlemelere gitmesine neden olmuştur. Artık bir ürünün  e-ticaret sitesine yüklenmesi satın alınacağı anlamına gelmemektedir. Ne konuda olursa olsun bir  ürünü yüzlerce satıcının satması ve binlerce alternatifinin olduğu düşünülürse satış yapmak hiç de eskisi kadar kolay değildir. Bu sebepledir ki satılacak ürünün fotoğraflarından açıklamasına kadar bütün detaylar en ince ayrıntısına kadar düşünülmeli ve alıcının bir şekilde dikkatinin çekilmesi sağlanmalıdır. Ancak bunu herkesin kusursuz bir şekilde yapması oldukça zordur. Belli yaşlardaki kişilerin internet ve e-ticaret ile tamamen ilgili olmaması veya anlamamaları dolayısıyla Amazon bu
soruna bir çözüm getirmektedir. Amazon SPN bunun için kurulmuştur.
Amazon Service Provider Network (SPN) Amazon tarafından kurulmuştur. Amacı ise yukarıda belirtilen konularda zorluk çeken satıcıların işlerini kolaylaştırmak ve daha hızlı bir şekilde yapabilmektek adına güvenilir bir üçüncü taraf hizmet sağlayıcı sistemdir. Kendi alanında uzman firmalar Amazon tarafından Amazon SPN olarak seçilmektedir. Kendi alanında uzman firmaların seçilmesinin amacı tecrübesiz satıcıların her konuya çözüm bulmaları için oldukça gereklidir.
Yüzbinlerce satıcının olduğu ve milyonlarca ürüne ev sahipliği yapan global bir e-ticaret devinde satış yapabilmek kolay bir iş değildir.
Amazon SPN ürünlerin nasıl satılacağı, ne şekilde hazırlanacağı, kargolama sürecinin nasıl yapılacağı, ürün görsellerinin nasıl hazırlanacağı ve aynı zamanda fark yaratacak satış stratejileriyle diğer satılacıların önüne nasıl geçileceği hakkında bir çok bilgi ve tecrübelerini yeni satıcılara aktarmaktadır.
Yeni satıcıların başlangıç olarak bütün ihtiyaçlarını tek bir sistemde toplayan ve onlara belli bir düzen dahilinde büyümesine yardım eden bir sistemdir.
Neden Amazon SPN Kullanmalısınız?
Bunun temel sebebi elbette ki dünya devi bir e-ticaret sistemine girerken bocalamadan ve bu iş için ayırdığınız mevcut sermayenizi en etkili şekilde kullanarak gelir elde etmenizi sağlamaktır. Başlangıç olarak her şeyi sıfırdan öğrenmek yerine Amazon SPN ile belli bir seviyede başlamak sizi daha başlangıç aşamasında öne geçirecektir.
Amazon SPN sayesinde pazar yeri entegrasyonlarına, neredeyse 200’den fazla ülkeye express gönderimine, kapıdan kapıya teslimat hizmetine sahip olursunuz. Aynı zamanda sattığınız ürün türüne göre taşımacılık alternatifleri de vardır. Bununla birlikte FBA hazırlığı, gönderim, depolama ve gümrükleme hizmetleri de sunulmaktadır.
Son Olarak
Amazon SPN kullanmaya karar verdiyseniz öncelikle satmak istediğiniz ürün türüne göre seçim yapmalısınız. Ürünün özellikleri ve alıcıya en hızlı ve doğru şekilde ulaştırmak en önemli hedeftir.Bununla işiniz için ayırdığınız bütçeyi hesaplamalı ve ona göre Amazon SPN seçmelisiniz. Mevcut giderler ve ek giderler çok iyi şekilde hesaplanmalı ve ürün satışından kalan net kâr’a göre hareket edilmelidir. Aynı zamanda kargolama masrafı da göz önüne alınmalıdır. Ancak tüm bunları yaparken de rakip firmaları analiz etmek de unutulmamalıdır. Tüm bunlardan sonra kullanıcı deneyimleri ve kullanım kolaylığı açısından Amazon SPN seçilmeli ve ilerleyen süreçte sağladığı faydaya göre hareket edilmelidir.

× WhatsApp Destek